Mainos
Mainos

KRP selvittää Pöyryn ja Maailmanpankin lahjasotkua

Keskusrikospoliisi (KRP) päättää syyskuuhun mennessä, aloitetaanko konsulttiyhtiö Pöyryn ja Maailmanpankin jutussa esitutkinta.

Rikostarkastaja Jaakko Christensenin mukaan poliisi on kuullut asiassa joitakin ihmisiä. Vielä ei ole selvinnyt, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta. KRP:n Christensen ei tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa tarkemmin.

– Käynnissä on mahdollista esitutkinnan aloittamista koskeva harkinta, hän sanoi tänään STT:lle.

KRP on selvitellyt asiaa jo jonkin aikaa. Christensenin mukaan Maailmanpankki oli yhteydessä Suomen poliisiin jo ennen julkista ilmoitusta Pöyryn joutumisesta mustalle listalle.

Maailmanpankki kertoi kesäkuussa, ettei se enää tee yhteistyötä Pöyryn kanssa. Pankki perusteli päätöstään yhtiön tarjoamilla "sopimattomilla eduilla" ja väärillä laskuilla. Myöhemmin Maailmanpankki täsmensi Taloussanomille, että kyse oli yksittäisestä lahjasta pankin työntekijälle Itä-Aasiassa vuonna 2009.

Pöyry on kiistänyt lahjoneensa Maailmanpankin henkilökuntaa ja korostanut, ettei se ole rikkonut lakia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme