Mainos
Mainos

KRP selvittää supon antamia vakavia terroristivihjeitä

Suojelupoliisi on lähettänyt keskusrikospoliisille useita vihjeitä henkilöistä, joiden on epäilty valmistelleen terroristi-iskua Suomessa.

- Me olemme antaneet kohdehenkilöistä mahdollisimman johdonmukaisesti ja kattavasti tietoja krp:lle, supon päällikkö Antti Pelttari sanoo.

Krp:stä asia vahvistetaan.

- Meillä on terrorismin valmisteluun liittyen joukko vihjeitä, joista osa on selvittelyssä. Yhtään rikosilmoitusta ei ole kirjattu, krp:stä kerrottiin tänään.

Sen tarkemmin ei keskusrikospoliisista haluttu tänään asiasta lausua.

Nämä vakavina pidetyt vihjeet ovat osaltaan taustalla siinä, että supo päätti nostaa terroriuhka arviotaan tänään.

- Meidän tehtävä on jakaa tietoa krp:lle ja yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa pyrimme estämään hankkeita ja saattamaan ihmisiä rikosvastuuseen, jos siinä on edellytyksiä, supon Pelttari sanoi.

Uhka-arvio nousi

Aiemmin supo oli antanut terrorismin uhasta vain sanallisia arvioita, joista viimeisimmässä marraskuulta 2015 oli todettu: ”Yksittäisten radikaali-islamististen väkivallantekojen uhka Suomessa samoin kuin muualla Euroopassa on kohonnut.”

Nyt supo päätti luoda taulukon, jossa tasot ovat matala, kohonnut, korkea ja erittäin korkea. Supon mukaan tilanne on nyt tasolla kohonnut, mutta samalla uhka on suurempi kuin koskaan.

Miten tämä nykyinen arvio eroaa aiemmasta?

- Tämä nykyinen taso tarkoittaa sitä, että meillä on merkittävää terrorismin tukitoimintaa ja meillä on henkilöitä ja pienryhmiä, joilla on selkeä terroristinen vakaumus ja periaatteessa kyky ja taito toteuttaa terrori-isku, Pelttari sanoi tiedotustilaisuudessa.

Supon mukaan uhkaa ovat entisestään nostaneet Suomen profiilin vahvistuminen radikaali-islamistisessa propagandassa ja terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden yhä vakavammat kytkökset terroristiseen toimintaan.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot