Mainos
Mainos

KRP: Tässä syy Jennan kotiinkuljetuksen viivästymiseen

Espanjassa viime kesäkuussa kadonneen ja myöhemmin surmattuna löytyneen Jenna Lepomäen omaiset ovat odottaneet tytön ruumista kotiin jo melkein neljä kuukautta.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jari Räty kertoo, että Lepomäen kotiinkuljetusta on odotettu myös Suomen poliisin esitutkinnassa.

– Espanjan poliisin mukaan viivästys johtuu hallituksen vaihtumisesta vuodenvaihteessa. Samalla myös pääsyyttäjä vaihtui. Uuden pääsyyttäjän pitää tehdä päätös siitä, että ruumis siirretään.

– Tietysti Espanjan poliisi tutkii myös omalta osaltaan tätä henkirikosta. Siellä kohdistetaan ruumiiseen tutkintaa ja toimenpiteitä, mikä on myös ollut omiaan viivyttämään asiaa.

– Ei vain mene järkeen, että miten se voi kestää niin kauan. Voiko yhden maan byrokratia olla niin kankea, ettei saada tällaista perusasiaa EU-maiden sisällä hoidettua, Jennan isä, Kim Pellinen ihmettelee.

Syytteen noston määräaikaa murhatutkinnassa on siirretty toukokuun loppuun.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme