Mainos
Mainos

KRP tutkii osakeyhtiörikosta Ålandsbankenin yhtiökokouksessa

Kaksi yhtiötä lainasivat Ålandsbankenin osakkeita omistamilleen tytäryhtiöille tarkoituksenaan kasvattaa äänimääräänsä yhtiökokoksessa.

Keskusrikopoliisi epäilee, että Ålandsbankenin yhtiökokouksessa on tapahtunut osakeyhtiörikos.

Alandia-Bolagen-konserniin kuuluvat Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag ja Redarnas Ömsesidiga Försäkringsbolag -nimiset yhtiöt ovat ennen maaliskuussa järjestettyä yhtiökokousta lainanneet omistamiaan Ålandsbankenin osakkeita omistamilleen tytäryhtiöille tarkoituksenaan kasvattaa äänimääräänsä yhtiökokouksessa.

Yhtiökokouksen jälkeen osakkeet ovat palautuneet alkuperäisille omistajilleen.

Menettelyn tarkoituksena on ilmeisesti ollut kiertää Ålandsbankenin yhtiöjärjestyksessä olevaa äänioikeuden rajoittamista koskevaa määräystä, jonka mukaan kukaan ei saa äänestää enemmällä kuin neljäskymmenesosalla kokouksessa edustetusta äänimäärästä.

KRP:n tarkoituksena on selvittää, kuka tai ketkä henkilöt ovat päättäneet tai osallistuneet päätöksentekoon toimia tällä tavalla.

Esitutkinta jatkuu ainakin vuodenvaihteeseen saakka.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme