Mainos
Mainos

KSML: 14-vuotias näytti ikäistään vanhemmalta – hyväksikäyttösyyteet nurin

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi mieskaksikon saamat syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sillä heidän kanssaan seksuaalisessa kanssakäymisessä olleesta 14-vuotiaasta tytöstä ei voinut päätellä hänen olevan alle 16-vuotias.

Käräjäoikeus katsoi, etteivät miehet voineet vallitsevissa olosuhteissa pitää todennäköisenä, että tyttö olisi alle 16-vuotias. Lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoskissa suojaikäraja on 16 vuotta.

Oikeuden hylätessä syytteet hylättiin myös tytön miehiin kohdistamat korvausvaatimukset. Miehiltä vaadittiin yhteensä 18 000 euron korvauksia tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä.

Tapasivat yöllä taksijonossa – ottivat yhteisen taksin

Tapaus sattui maaliskuussa Jyväskylässä, jossa toisilleen entuudestaan tuntemattomat osapuolet kohtasivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä taksijonossa ottaen yhteisen taksin. Kolmikko päätyi samaan osoitteeseen, jossa kanssakäymiset tapahtuivat.

Kumpaakin miestä syytettiin olleen tytön kanssa sukupuoliyhteydessä. Miehistä toinen myönsi tapahtuneen, toinen ainoastaan kosketelleensa.

Oikeus arvioi tytön näyttävän ikäistään vanhemmalta

Kumpikin miehistä kertoo olleensa siinä uskossa, että tyttö on täysi-ikäinen. Miesten mukaan tyttö oli taksijonossa kertonut tulevansa ravintolasta ja valehdellut useaan otteeseen olevansa 20-vuotias. Hän oli myös fyysisesti kehittynyt ja pukeutunut aikuismaisesti.

Tytön mukaan iästä ei ollut miesten kanssa missään vaiheessa puhetta. Oikeus huomioi, ettei tytöllä ollut muistikuvia yön kaikista tapahtumista.

Käräjäoikeus totesi valokuvien ja jutun pääkäsittelyssä tekemiensä omien havaintojen perusteella, ettei tytöstä voinut päätellä hänen olleen alle 16-vuotias.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme