Mainos
Mainos

KSML: Suomessa ennätyksellisen paljon epäilyjä ihmiskaupasta, myös elinkauppakytköksiä

Suomessa paljastui viime vuonna ennätysmäärä rikosepäilyjä ihmiskaupasta. 

Sanomalehti Keskisuomalainen on tutkinut poliisin tulostietojärjestelmästä saatuja tilastoja sekä ennakkotietoja auttamisjärjestelmän tässä kuussa julkaistavasta tilannekatsauksesta.

Lehti kirjoittaa, että poliisin tietoon tuli viime vuonna 69 epäiltyä ihmiskaupparikosta. Vuotta aiemmin määrä oli ollut 27. Myös Suomen ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän asiakkaiden määrä lähes kaksinkertaistui 89:stä 167:een.

Pääosassa poliisin tutkimista tapauksista on ollut kyse työperäisestä tai seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä ihmiskaupasta, jossa uhriksi on jouduttu yleisimmin jo ulkomailla ennen Suomeen tuloa.
 
Keskisuomalaisen mukaan Suomessa tavattiin nyt myös ensimmäistä kertaa uhreja, jotka olivat joutuneet pitkälle edenneen elinkaupan yrityksen kohteiksi. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot