Mainos
Mainos

KSML: Todistajien uhkailu yleistynyt

Todistajia uhkaillaan aiempaa enemmän, kertoo Keskisuomalainen. Lehden mukaan poliisi on jo turvautunut jopa siihen, että uhan kohteeksi joutuneita on siirretty pois Suomesta. Lisäksi heidän identiteettinsä on saatettu muuttaa myös nimen ja sosiaaliturvatunnuksen osalta.

Suomesta kuitenkin puuttuu vielä erillinen todistajansuojelulaki. Uhkailun lisääntymiseen on vastattu sillä, että keskusrikospoliisiin on perustettu erillinen todistajansuojeluyksikkö.

Viime vuonna poliisin tietoon tuli 158 tapausta, joissa poliisin tai oikeuden kuultavia oli uhkailtu. Tilastokeskuksen tietojen mukaan määrä kasvoi vuotta aiemmasta 45 prosenttia.

Vuosittain kymmenkunta henkilöä saa turvakseen erilaisia suojakeinoja.

Lehden haastatteleman keskusrikospoliisissa työskentelevän rikoskomisario Tomi Janssonin mukaan rajuimmat tapaukset liittyvät järjestäytyneisiin rikollisryhmiin. Pelkääjien paikalle onkin joutunut myös niitä, jotka ovat halunneet irtautua rikollisryhmistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme