Mainos
Mainos

KSML: Tunnustaminen lieventänyt noin sadan tuomitun rangaistusta Suomessa

Suomessa kohta kaksi vuotta käytössä ollut syyteneuvottelumenettely on johtanut noin sataan tunnustamisoikeudenkäyntiin, uutisoi Keskisuomalainen. Lehden mukaan tunnustaminen on kaikissa tapauksissa lieventänyt tuomiota. 

Lehden haastatteleman valtionsyyttäjän Ritva Sahavirran mukaan pääsääntöisesti kyse on ollut talousrikoksista, joissa järjestelmää on tarkoitettukin käytettävän. Sahavirta pitää mielenkiintoisena sitä, että myös hovioikeudet ovat ottaneet menettelyn käyttöönsä.  

– Lakia on ryhdytty käytännössä soveltamaan myös hovioikeudessa käräjäoikeuskäsittelyn jälkeen, vaikka tavoitteena oli päästä sopimukseen jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa jo ennen asian etenemistä käräjäoikeuteen. 

Menettelyn tarkoituksena on nopeuttaa erityisesti laajojen talousrikosjuttujen käsittelyä.    

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot