Mainos
Mainos

KSML: Varasporukka kierteli vanhusten kodeissa – 91-vuotias hälytti apua turvarannekkeella

Muun muassa vanhuksia huijanneet varkaat ovat saaneet Keski-Suomen käräjäoikeudessa vankeutta ja sakkoja. Asiasta uutisoi Keskisuomalainen-lehti.

Saarijärvellä vuosi sitten tammikuussa liikkeellä ollut kolmikko tunkeutui hoivakodin palveluasuntoon, jossa se tonki 91-vuotiaan asukkaan lipastoa ja kaappeja.

Nukkumaan menossa ollut mies teki turvarannekkeella hälytyksen ja esti varkauden. Oikeus ei uskonut tuomittujen esittämää väitettä, jonka mukaan he olisivat käyneet asunnossa kaupustelutarkoituksessa ja poistuneet heti, kun kauppoja ei syntynyt.

Huhtikuussa porukka meni 78-vuotiaan miehen asuntoon Äänekoskella ja toukokuussa 78-vuotiaan naisen asuntoon Muuramessa. Molemmissa tapauksissa varkaat kiinnittivät asukkaiden huomion toisaalle ja saivat anastetuksi pankkikortin. Käynnin jälkeen varkaat soittivat vanhuksille ja esittelivät itsensä pankkivirkailijoiksi. He saivat näin huijatuksi korttien tunnusluvut. Korteilla he nostivat käteistä ja tekivät ostoksia.

Naisvarkaat ahkeroivat Alkossa

Tuomittujen naisten kontolla oli Keskisuomalaisen mukaan myymälävarkauksia.

Yksi naisista oli varastanut hameensa alle piilottamalla kaksi neljän litran moottoriöljykannua. Alkossa varastaminen onnistui siten, että kaksi naista jututti myyjää, kun kaksi asioi hyllyillä. Paikalta katosi seitsemän pulloa alkoholia, yksi hanapakkaus viiniä ja pakkaus samppanjalaseja.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi neljä varasta ehdottomaan vankeuteen, kaksi ehdolliseen vankeuteen ja neljä päiväsakkoihin. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme