Mainos
Mainos

Kuka jätti ravintolaan yli puolen miljoonan euron huumelaukun Lahdessa?

Polisii ei ole toistaiseksi onnistunut selvittämään, kenen oli tarkoitus vastaanottaa jättimäinen huume-erä lahtelaisessa ravintolassa viime syksynä.

Eräästä ravintolasta takavarikoitiin 19. syyskuuta laukku, jonka sisällä oli huomattava määrä huumausaineita. Laukun jätti ravintolaan ulkomainen asiakas. Tarkempia havaintoja laukun jättäneen henkilön kansallisuudesta ei ole.

Poliisi ei tapauksen esitutkinnassa ole saanut selville, jäikö laukku ravintolaan tarkoituksella vai vahingossa.

Hämeen poliisin ja keskusrikospoliisin yhteisessä tutkinnassa on jäänyt epäselväksi myös se, kenen oli tarkoitus tulla noutamaan poikkeuksellisen iso huume-erä. Tutkinnanjohtaja Pälvi Suokas sanoo MTV Uutisille, että kyseessä on kaikin puolin erittäin poikkeuksellinen takavarikko.

– Näin ison huume-erän takavarikoiminen tällä tavalla sisämaassa on hyvin poikkeuksellista.

Laukussa oli noin 36 100 ekstaasitablettia, joiden katumyyntiarvo olisi ollut noin puoli miljoonaa euroa. Lisäksi laukussa oli kaksi kiloa 25-26-prosenttista metamfetamiinia, jonka katukauppa-arvo olisi ollut vähintään 100 000 euroa.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkempia tietoja siitä, mistä ravintolasta ja miten laukku päätyi poliisin haltuun ja kuka laukun löysi.

Suokkaan mukaan takavarikolla on ollut merkittävä vaikutus Lahden huumetilanteeseen.

*Juttua päivitetty 15:55: Lisätty tutkinnanjohtajan kommentti ja lisätietoa.


'

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme