Mainos
Mainos

Kuka vei 135-kiloisen karhupatsaan Raumalla? Myös hautakiviä tärvelty

Satakunnassa Raumalla Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla tehtiin vappuviikonloppuna vahinkoa.

Poliisin mukaan kirkon raunioista oli esimerkiksi irrotettu kiviä, tiiliä ja laastia sekä maalattu graffiteja. Paikka on muinaismuistolain rauhoittama.

– Aikamoinen vaiva siinä on nähty. Paikalle on tuotu jonkinlainen talttarauta, jolla hakattu ja irrotettu kiviä, kertoo rikosylikonstaapeli Maarit Ruohonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Lisäksi raunioiden ulkopuolella oli poliisin mukaan tärvelty hautakiviä. Suurta tuhoa ei Ruohosen mukaan paikalla ole tapahtunut, mutta selvää ilkivaltaa.

– Paikka on saanut olla yleensä aika rauhassa. Epäilemme, että ilkivalta on tapahtunut vappuna, koska tuhotyöt huomattiin maanantaina. 

Raumalla on tapahtunut muutakin. Maanantain ja tiistain välisenä aikana Ruoholaukankadulta sijaitsevasta pihasta oli anastettu täyspuinen tervattu karhupatsas. Patsas on korkeudeltaan 170 senttimetriä ja se painaa noin 135 kiloa.

Poliisi tiedotti tapauksista tänään.

Havainnot kummastakin tapauksesta voi ilmoittaa poliisille numeroon 0295417780 tai sähköpostilla osoitteeseen tutkinta.rauma@poliisi.fi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme