Mainos
Mainos

Kuluttaja-asiamies haluaa poliisin tutkivan Helsingin Psykoterapiainstituutin toiminnan

Kuluttaja-asiamies haluaa poliisin tutkivan Helsingin Psykoterapiainstituutin toiminnan. Kuluttaja-asiamiehen mukaan on mahdollista, että yritys ja sen vastuuhenkilö ovat syyllistyneet markkinointirikokseen ja petokseen.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan psykoterapiakoulutuksen markkinoinnissa on annettu harhaanjohtava kuva koulutuksesta.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan yhtiö on luonut mielikuvan, että yhtiön ulkomaisen yliopiston kanssa järjestämän psykoterapeuttikoulutusohjelman suorittaminen johtaa tai mahdollistaa psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuden hakemisen tai saamisen Valviralta.

Koulutuksella ei kuitenkaan ole sellaista Valviran myöntämää käyttökelpoisuutta kuin sen markkinointi antaa ymmärtää, mikä täyttää kuluttaja-asiamiehen mukaan markkinointirikoksen tunnusmerkistön.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan koulutuksesta kuluttajille aiheutuneet taloudelliset menetykset nousevat miljooniin.

Psykoterapeuttien hyväksymismenettelyä tiukennettiin vuonna 2012 asetuksella. Tuolloin yksityisiltä koulutusyrityksiltä alettiin edellyttää yhteistyötä yliopiston kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme