Mainos
Mainos

Kuluttaja-asiamies vei laihdutus- ja kosmetiikkamainonnan poliisille

Kuluttaja-asiamies on pyytänyt poliisia selvittämään, täyttääkö valituksia aiheuttaneiden Xellim Oü:n ja Offlion International Ltd:n sekä Funlime/ Vertivas Ltd:n toiminta rikoslain mukaisen markkinointirikoksen tunnusmerkit.  

Kuluttaja-asiamies sanoo uutiskirjeessään, että kaikissa tapauksissa on kyse verkon välityksellä tapahtuneesta kuluttajan harhaanjohtamisesta ja sitomisesta maksulliseen tilaukseen.  

Kuluttaja-asiamiehelle ja valtakunnalliseen kuluttajaneuvontaan on tämän vuoden aikana saapunut yli 700 yhteydenottoa Offlion International Ltd:n ja Xellim Oü:n toiminnasta. Kuluttaja-asiamies puuttui markkinointiin ensimmäisen kerran jo viime vuoden joulukuussa. Kyse on laihdutus- ja kosmetiikkatuotteista.  

Helmi-huhtikuun aikana kuluttajilta tuli yli 1000 yhteydenottoa Funlimestä ja sen tarjoamista mobiilisisältöpalveluista.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme