Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto vie pikavippiyhtiön markkinaoikeuteen

Kuluttajavirasto vie ensimmäistä kertaa pikavippiyhtiön markkinaoikeuteen. Virasto katsoo Atlas-Investin rikkoneen markkinointia ja sopimusehtojen toimittamista koskevia sääntöjä.

Virasto vaatii oikeutta kieltämään lainvastaisena pitämänsä toiminnan. Hetiluotto- ja Suoravippi-nimisiä lainoja myyvä yhtiö poikkeaa viraston mielestä muista vippiyhtiöistä siinä, että se tarjoaa tekstiviestivippejä myös yöaikaan.

- Useat muut vippiyhtiöt ovat noudattaneet ohjettamme olla välittämättä tekstiviestivippejä öisin. Eihän luottokorttisopimuksiakaan tehdä yöaikaan, sanoi johtaja Anja Peltonen Kuluttajavirastosta tänään.

Viraston mielestä vipinottajilla pitäisi olla oikeus myös tutustua lainaehtoihin ennen sopimuksen tekemistä. Se ei riitä, että mainoksissa kerrotaan ehtojen löytyvän internetsivulta.

- Samalla yritys mainostaa, että rahat tilille minuutissa. Viestitään, että ehdot ovat vähemmän tärkeitä, eikä pidetä tärkeänä tehdä asiakkaalle oikeuksia ja velvollisuuksia selväksi.

Asiasta kertoi tiistaina Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme