Mainos
Mainos

Kuolemansairaan lapsen morfiinit vienyt hoitaja tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Pienen saattohoitopotilaansa morfiineja varastanut hoitaja sai perjantaina ehdollista vankeutta Keski-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Hänet tuomittiin syyttäjän vaatimalla tavalla vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi oikeus määräsi naiselle 80 tuntia yhdyskuntapalvelua eli kymmenen tuntia enemmän kuin syyttäjä vaati. 
Nainen tuomittiin muun muassa varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus tuomitsi hoitajan myös maksamaan asianomistajille kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 6 000 euroa, kärsimyksestä 5 000 euroa ja asianajokulut.

Käräjäoikeus totesi, että vaikka ”yllä mainitut seikat puoltavat vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana, on käräjäoikeus katsonut, että rangaistus voidaan määrätä ehdollisena ottaen huomioon, ettei vastaajalla ole rikosrekisteriä eikä häntä ole aikaisemmin rankaistu pahoinpitelyrikoksesta.”

Käräjäoikeus otti huomioon myös vastaajan henkilökohtaiset olosuhteet, terveydentilan, teon motiivin sekä hoitoon hakeutumisen.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa tänään kahden viikon takaisessa jutussa, jossa hoitajaa syytettiin kuolemansairaan lapsen hoitoon tarkoitettujen morfiinin ja voimakkaiden unilääkkeiden varastamisesta syksyllä 2015. Hoitaja käytti varastamiaan aineita itse. Hoitaja pääosin tunnusti teot oikeudenkäynnissä.  

Syyttäjä oli vaatinut hoitajalle ehdonalaista vankeutta törkeästä pahoinpitelystä 1 vuotta 8 kuukautta ja yhdyskuntapalvelusta 70 tuntia. Asianomistajien asianajaja piti oikeudenkäynnissä tuomiota liian lievänä ja vaati ehdotonta rangaistusta.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme