Mainos
Mainos

Päättäjäisilta päättyi kuolemaan palaneessa rekassa – mitä 17-vuotiaalle nuorukaiselle tapahtui?

Poliisi on jatkanut sunnuntaina ilmi tulleen tapauksen tutkintaa, jossa 17-vuotias nuorukainen löydettiin kuolleena palaneesta kuorma-autosta. 

Poliisin mukaan asiaa tutkitaan tässä vaiheessa kuolemansyyn tutkintana ja palonsyyn tutkintana.

– Rikostutkintaa ei ole aloitettu, mutta emme ole pystyneet täysin poissulkemaan rikoksen mahdollisuutta. Kaikki vaihtoehdot ovat edelleen auki, kertoo Itä-Suomen poliisilaitokselta rikoskomisario Simo Hämäläinen.

Myös palon syttymissyy on selvittämättä. 

Tutkinnassa on selvinnyt, että 17-vuotias mies oli ollut muiden nuorien tapaan viettämässä lauantaina koulujen päättäjäisiltaa Joensuun laululavalla. Nuorukainen oli poliisin mukaan lähtenyt Laulurinteen alueelta kotiaan kohti yhden jälkeen yöllä kaverinsa kanssa.

Ystävästään mies oli erkaantunut Joensuun Ylisoutajan sillan ylityksen jälkeen Penttilässä. Nuorukainen oli ajanut mustan ja ruskean värisellä uudella Jopo-polkupyörällä Peltolan ammattikoulun suuntaan.  Sillalta on noin 1,5 kilometrin matka kuorma-auton palopaikalle, mistä nuorukainen lopulta löydettiin. Mies oli puhelinyhteydessä kavereihinsa vielä noin klo 1.30. Hälytys tulipalosta on tullut klo 3.12.

Havaintoja kaivataan lisää

Poliisi pyytää edelleen kaikkia mahdollisia havaintoja nuorukaisen liikkeistä. Erityisesti poliisi on kiinnostunut havainnoista Penttilän-Vehkalahden alueelta sekä havaintoja miehen pyörästä, joka on edelleen kateissa. 

– Erityisesti kiinnostaa pyörä, koska sitä ei ole löytynyt. Ja kaikki muutkin havainnot lauantai-illalta, Hämäläinen sanoo.

Miehen polkupyörä oli Jopo Cruiser -merkkinen ja harvinainen. Miehellä oli yllään musta-harmaat farkut, musta huppari, jossa on ollut keltainen Adidas-logo, ja valkeaharmaat Adidas-tennarit. 

Poliisi on saanut eilen muutamia vihjeitä ja poliisi on jututtanut myös nuorukaisen kanssa liikkeellä olleita nuoria. 

Havainnot puhelimitse suoraan asiaa hoitavalle tutkijalle numeroon 029 545 6461.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme