Mainos
Mainos

Kuollut merimetso löydettiin jälleen liikennemerkkiin sidottuna – poliisi epäilee luonnonsuojelurikosta

Pohjanmaalla Maalahdella on jälleen löytynyt kuollut merimetso ripustettuna liikennemerkkiin. Asiasta kertoo Pohjanmaan poliisilaitos. 

Poliisin mukaan tieto kuolleesta merimetsosta tuli aamupäivällä lehtitoimittajalta. Lintu oli ripustettu liikennemerkkiin huomiota herättävällä tavalla ja poliisi kävi irrottamassa linnun. 

Lintu on toistaiseksi poliisin hallussa mahdollisten jatkotutkimusten suorittamista varten. Poliisi tutkii asiaa luonnonsuojelurikoksena.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että on syytä epäillä, että rauhoitettu lintu on pyydystetty ja tapettu ihmisen toimesta. Luonnonsuojelulain mukaan myös kuolleena tavatun rauhoitetun eläimen haltuunottaminen on kiellettyä.

Aiemmin elokuussa poliisi sai ilmoituksen vastaavasta tapauksesta Närpiön Nämpnäsissä. Myös aiemmasta tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus luonnonsuojelurikoksesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme