Mainos
Mainos

Kuopiolaisäiti olisi halunnut antaa lapsensa pois

Kaksi lastaan marraskuussa surmannut äiti olisi halunnut antaa lapsensa sijaisperheeseen tai lapsettomalle parille.

Naisen aviomies kertoi asiasta poliisikuulusteluissa. Hänen mukaansa äiti teki ehdotuksen odottaessaan parin toista lasta vuonna 2014.

– Aluksi vaimoni oli iloinen ja onnellinen raskaudestaan, kunnes tilanne muuttui toiseen suuntaan alkukesästä 2014. Suhtautuminen muuttui niin radikaalisti, että vaimoni ehdotteli jopa sijaisperhettä tai muita lapsettomia pareja lasten huoltajiksi, isä kertoi.

Hän ei luonnollisestikaan suostunut luopumaan lapsistaan, vaan halusi pitää molemmat lapset. Äidin terveydentila huononi sitä mukaa kuin raskaus eteni.

Isä kertoi, että äiti voi huonosti jo ensimmäisen raskauden aikana. Hänen mukaansa toinen raskaus oli kuitenkin toivottu ja harkittu.

Äidin mukaan toisen raskauden kohdalla oli kyse päähänpistosta.

– Minulla oli kausia, jolloin ajatukseni olivat korkealentoisia ja jonkinlaisena päähänpistona ajattelimme mieheni kanssa hankkivamme vielä perheenlisäystä, nainen kertoo omassa kuulustelussaan.

Hän myöntää olleensa alussa innoissaan, mutta sitten mieli muuttui.

– Jatkossa ajatukseni kääntyivät siihen suuntaan, että raskaus ei ollut enää toivottu, koska aloin ajattelemaan tulevaisuuttamme. Meillä ei olisi ollut taloudellisia mahdollisuuksia perheenlisäykseen, äiti sanoi.

Isän mukaan perheellä ei kuitenkaan ollut taloudellisia vaikeuksia, vaan päinvastoin heillä jäi rahaa jopa säästöön.

Äitiä syytetään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 2,5-vuotiaan ja 6-viikkoisen poikansa murhista. Hän kiistää murhat, mutta myöntää joko surmat tai tapot. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme