Mainos
Mainos

Kuopiolaista professoria epäillään törkeästä veropetoksesta

Poliisin mukaan professori on saanut tutkimukseensa rahoitusta yhteensä 200 000 euron arvosta ja jättänyt ilmoittamatta asiasta sekä yliopistolle että verottajalle.

Keskusrikospoliisi epäilee kuopiolaista professoria törkeästä veropetoksesta tutkimusapurahojen käytössä.

Esitutkinnan mukaan professori jätti ilmoittamatta sekä yliopistolle että verottajalle runsaan 200 000 euron tutkimusrahoituksen, jonka hän sai vuosina 1993-2004. Yksi rahoittajista oli suuri tupakanvalmistaja.

Juttua on tutkittu epäiltynä törkeänä veropetoksena. Vaihtoehtoisesti professoria epäillään törkeästä petoksesta tai kavalluksesta, jos rahoituksen katsotaan kuuluneen Kuopion yliopistolle tai yliopistolla tehtävään tutkimustyöhön.

Kuopion yliopisto sai tiedon professorin saamasta tutkimusrahoituksesta syksyllä 2004 ilmestyneestä tupakkateollisuutta käsitelleestä kirjasta.

Yliopisto pyysi tämän jälkeen keskusrikospoliisia tutkimaan, onko sen palveluksessa ollut professori syyllistynyt petokseen tai kavallukseen sekä virka-asemansa väärinkäyttöön jättäessään ilmoittamatta työnantajalleen saamastaan rahoituksesta.

Epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme