Mainos
Mainos

Kuusi miestä sai tuomion ryöstöstä: Pahoinpitelivät maassa makaavaa uhria – sai pysyvän aivovamman

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kuusi miestä vankeusrangaistuksiin Mäkelänrinteen uimahallin parkkipaikalla tapahtuneesta poikkeuksellisen väkivaltaisesta ryöstöstä.

Ryöstö tapahtui viime lokakuun alussa. Tapahtumaketju alkoi, kun ryöstön uhri oli kuvitellut tulevansa paikalle tekemään kannabiskauppoja. Miestä kuitenkin sumutettiin kaasusumutteella ja häneltä vaadittiin rahoja.

Kun uhri lähti karkuun ja alkuperäinen ryöstösuunnitelma epäonnistui, kaksi miestä alkoi kohdistaa uhriin yllättäen voimakasta väkivaltaa. Uhri menetti väkivallan seurauksena tajuntansa. Hänelle syntyi aivovamma, jonka seurauksena hänelle tulee jäämään pysyvä haitta.

Raakaa ja julmaa väkivaltaa

Oikeuden mukaan uhrilla ei ollut mahdollisuuksia puolustaa tai suojata itseään. Oikeus katsoi, että maassa makaavaan puolustuskyvyttömään uhriin kohdistettu väkivalta on ollut tekotavaltaan raakaa ja julmaa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan Kim Kristian Luodon koventamisperustetta soveltaen viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja 23-vuotiaan Granit Salihin kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeistä ryöstöistä.

19-vuotias Niko Aleksi Luoto tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ryöstöstä, mihin sisältyy myös aiemmin tuomittu ehdollinen rangaistus, joka nyt on täytäntöönpantu.

Lisäksi oikeus tuomitsi kaksi vuonna 1996 syntynyttä miestä yhdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen ryöstöstä. Yksi miehistä sai myös puolen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen avunannosta ryöstöön.

Kaikki vastaajat on myös tuomittu yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille 30 000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta. Lisäksi vastaajat tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille kärsimyskorvausta 5500 euroa. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot