Mainos
Mainos

KUVA: 18-vuotias nainen yritti ryöstää tämän miehen - kaikkien aikojen typerin uhrivalinta

18-vuotias nainen yritti ryöstää merivoimien kapteeniluutnantin. Oikeus passitti naisen mielentilatutkimukseen.

Taksikeskuksessa oli ruuhkaa uudenvuoden yönä, joten 35-vuotias mies seisoi aamukolmen aikaan Helsingin Puistolassa yksin bussipysäkillä odottaen yöbussia. Hän kuunteli kuulokkeista musiikkia.

Rauha häiriintyi, kun 18-vuotias nainen tuli paikalle ja ilmoitti, että kysymyksessä oli ryöstö.

Upseeri ei heti kuullut ja pyysi toistamaan. Ryöstäjän kädessä oli veitsi.

Erikoinen ryöstösarja

Helsingin käräjäoikeus käsitteli erikoista ryöstösarjaa, jossa kahta 18-vuotiasta naista syytetään useamman uhrin ryöstelystä. Ennen bussipysäkin kohtaamista, syytetyt olivat ryöstäneet jo kolme sattumanvaraista yksinäistä yökulkijaa.

Viimeisen osalta teko jäi yritykseksi.

Kapteeniluutnantti näki veitsen pistoetäisyydellä olevan ryöstäjän kädessä, mutta kieltäytyi antamasta lompakkoaan. Hän käski ryöstäjää poistumaan paikalta ja kysyi ymmärsikö tämä mitä oli tekemässä. Ryöstäjä toisti vaatimuksen rahasta ja puhelimesta.

Kiinni veitsikäteen

- En tiennyt, että kyseessä oli nainen. Hän oli poikamaisesti pukeutunut. Jos ryöstäjä olisi ollut itseni kokoinen, olisin toiminut toisin, upseeri kertoi MTV Uutisille. Työtehtäviensä vuoksi hän ei halua nimeään tai kasvojaan julkisuuteen.

Kapteeniluutnantti tarttui molemmilla käsillä veitsikäteen ja painoi ryöstäjän lumihankeen. Hän ei halunnut kaataa häntä asvaltille. Veitsi irtosi, mutta ryöstäjä alkoi huutaa suoraa huutoa, jolloin upseeri päätti päästää ryöstäjän irti. Mies ajatteli, että tilanne näyttäisi hänen kannaltaan pahalta.

Ryöstäjä juoksi autoon. Kuljettaja, toinen 18-vuotias nainen oli sanonut "nyt mennään kotiin". Veitsinainen oli nyökännyt ja ollut kuljettajan mukaan tosi pelästynyt.

Poliisi pysäytti auton puolen tunnin päästä.

Vasta myöhemmin upseeri sai kuulla ryöstäjän olleen nainen.

"Katuväkivalta on väärin"

- Katuväkivalta on hirvittävän väärin. Se loukkasi minun oikeustajuani. Eihän tällaista tekijää voi jättää kadulle riehumaan edes hänen oman turvallisuutensa vuoksi, upseeri sanoo nyt.

- Päästettyäni ryöstäjän soitin välittömästi hätäkeskukseen.

Päivä käräjäoikeudessa herätti negatiivisia tunteita. - Tapaus kertoo tämän ryöstäjän pahoinvoinnista, hän sanoo.

Nainen ei oikeudessa osannut selittää miksi hän oli ryhtynyt tekoihin. Hän kertoi saavansa ideoita ja impulsiivisia ajatuksia. Rahasta hän ei kertomansa mukaan ollut kiinnostunut.

Helsingin käräjäoikeus määräsi 18-vuotiaan päätekijän mielentilatutkimukseen ja langettaa jutun rangaistukset myöhemmin. Naisella oli ollut mielenterveysongelmia.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme