Mainos
Mainos

Kuva ja video: Tätä pyöräilijää poliisi etsii turvapaikanhakijoiden teltan sytyttämisestä Rautatientorilla

Poliisi etsii tummiin pukeutunutta pyöräilijää epäiltynä viime perjantaisesta tuhotyöstä, jossa miehen epäillään sytyttäneen turvanpaikanhakijoiden puolesta mieltään osoittavien teltan tuleen.

Poliisi julkaisi tänään valvontakamerakuvaa epäillystä. Hänen epäillään pyöräilleen Rautatieasemalle Itäistä teatterikujaa pitkin kello 4.27, josta ajoi teltalle Jääpuiston takaa. Miehen epäillään sytyttäneen teltan tuleen sen takaosasta puoli viiden aikaan yöllä. Häneltä jäi paikalle sininen kanisteri, jossa oli palavaa nestettä.


Epäilty poistui paikalta Rautatientorin läpi Läntistä Teatterikujaa Kaisaniemen puistoon, jatkaen kohti Kaisaniemen rantaa.

Epäillyllä oli tapahtuma-aikaan tummat vaatteet ja päässään pipo, jossa on mahdollisesti lippa. Miehen kengät olivat valkoiset tai niissä oli valkoista väriä. Selässään tällä oli reppu, joka oli tapahtumapaikalle ajaessa täyden näköinen, poistuessa avonainen ja tyhjä.

Polkupyörä on tumma ja lokasuojaton.

Poliisi toivoo yleisöltä havaintoja miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Poliisia kiinnostaa erityisesti yllä kuvaillusta miehestä, joka on mahdollisesti tankannut mukanaan olleeseen kanisteriin bensiiniä illan tai yön aikana.

Teltassa oli palon aikaan sisällä 12 henkilöä, ja poliisi tutkii tapahtumaa tuhotyönä.

Vihjeet ja havainnot toivotaan soittamaan puhelinnumeroon 029 547 5433 tai ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme