Mainos
Mainos

Kuva: Kuka tuikkasi rattijuopon ajaman auton tuleen Haminassa? Poliisi epäilee tuhopoltoksi

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii toissa öisen epäillyn rattijuopon pakomatkan lisäksi nyt myös miehen ajaman auton mahdollista tuhopolttoa.

Vuonna 1981 syntynyt helsinkiläismies otettiin kiinni Haminassa hurjan takaa-ajon jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Mies yritti ajaa pakoon vielä senkin jälkeen, kun pienen Fiatin renkaat olivat puhjenneet poliisin asettamaan piikkimattoon. Lopulta hänet saatiin kiinni kiilaamalla auto ojanpientareelle poliisiautolla.

Mies ei antautunut tuolloinkaan suosiolla, mutta hänet laitettiin rautoihin ja vietiin poliisivankilaan. Hän puhalsi yli kaksi promillea.

Viime yönä poliisi sai silminnäkijältä ilmoituksen, että kiinnioton jälkeen Helsingintien pientareelle jäänyt Fiat on liekeissä. Hälytys tuli puolenyön jälkeen sivulliselta.

– Aika omituistahan se on, että se on tuolla tavalla syttynyt. Eilen päivällä se oli vielä siinä kunnossa, mihin se oli jätetty takaa-ajon jälkeen, sanoo vanhempi rikoskonstaapeli Vesa Levonen MTV:lle.

Auton sytyttäjä ei ole poliisin tiedossa. 

Kyseessä ei ollut rattijuopumuksesta epäillyn miehen oma auto, vaan hän oli ottanut sen avopuolisoltaan Helsingissä luvatta käyttöön perjantaina. Häntä epäillään törkeän rattijuopumuksen, törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen lisäksi myös moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Auto tuhoutui tuhopoltossa täysin. Poliisi ei täysin sulje pois mahdollisuutta, että auto oli syttynyt itsestään. Se on kuitenkin epätodennäköistä.

– Miten se olisi voinut syttyä itsekseen melkein vuorokautta myöhemmin, kun ottaa huomioon että eilenhän satoi vettä koko ajan? 

Palopaikalla suoritetaan vielä teknistä tutkintaa syttymissyyn selvittämiseksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme