Mainos
Mainos

KUVAT: Hollolassa paljastui jättimäinen kannabisviljelmä - 101 kasvia teollisuushallissa

Hämeen poliisilaitos teki kotietsinnän viime viikon maanantaina Hollolassa teollisuusalueella sijaitsevaan kiinteistöön. Kotietsinnässä löytyi 101 kannabiskasvia. Poliisi pitääkin kasvatusta ammattimaisena.

– Kasvatuslaitteiston, takavarikoitujen kannabiskasvien ja eri kasvuvaiheessa olevien kukkien perusteella voimme päätellä kasvatuksen olevan ammattimaista, kertoo tutkinnanjohtaja Pälvi Suokas.

Kasvatuksella on saatu huomattavia määriä satoa, ja sitä on levitetty poliisin käsityksen mukaan myös Päijät-Hämeen ulkopuolelle.

– Kannabista on myyty valtakunnallisesti. Kyse on merkittävän suuresta rikoksesta, Suokas sanoo.

Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä, joita epäillään todennäköisin syin törkeästä huumausainerikoksesta. Vangitut ovat noin 40-vuotiaita ja kotoisin Lahden seudulta. Miehet ovat tällä hetkellä vangittuina.

Poliisin mukaan esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella kasvatus jatkunut samassa paikassa pidempään. Esitutkinnassa paljastui lisäksi, että vangitut henkilöt ovat kasvattaneet kannabista ammattimaisesti muissakin kiinteistöissä Päijät-Hämeen alueella. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, kuinka monesti kiinteistöstä on kyse.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme