Mainos
Mainos

Kuvat: Hurja takaa-ajo Haminassa – rattijuopon pako ei pysähtynyt edes piikkimattoon, ajoi poliisiautoa päin

Rattijuopon matka pysähtyi viime yönä Haminassa vasta, kun poliisiauto ajoi auton kylkeen. Poliisin mukaan vuonna 1981 syntynyt helsinkiläinen kuljettaja yritti ajaa poliisiautoa päin ja paeta vielä piikkimaton jälkeenkin.

Kotkan poliisipartio sai kello 1.20 ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Pyhtäällä. Partio havaitsi ilmoitetun auton valtatie 7:llä hieman ennen Kotkan rajaa ja kytki hälytyslaitteet päälle.

Kuljettaja lähti pakoon poliisia. Nopeusrajoitus tiellä oli 100 kilometriä tunnissa, mutta pienen Fiat Punton nopeudeksi mitattiin noin 140 kilometriä tunnissa. Kuljettaja ohitti useita muita autoja pakomatkansa aikana seilaten kahden kaistan välillä.

Auto kääntyi hotelli Leikarin kohdalla valtatie 15:lle ja seuraavassa risteyksessä Helsingintielle Haminan suuntaan ajaen edelleen reilua ylinopeutta. Helsingintiellä nopeusrajoitus on 70 kilometriä tunnissa, mutta auto pakeni jopa 130 kilometrin tuntivauhtia.

Summassa toinen poliisipartio asetti tielle piikkimaton. Henkilöauton kuljettaja ajoi siihen kovalla nopeudella. Auto kuitenkin jatkoi matkaa vielä piikkimaton jälkeenkin ajaen päin poliisiautoa. Tuolloin toinen poliisipartio ajoi Fiat Punton kylkeen, jonka jälkeen auto pysähtyi.

Rikoskomisario Timo Vallen mukaan kyse oli niin kutsutusta pakkopysäytyksestä.

– Siinä on yksi poliisiauto kiilannut sitä pakenevaa henkilöautoa. Ja kiilauksesta huolimatta ajoneuvo oli tahallaan törmännyt uudestaan poliisiautoon ja pyrkinyt jatkamaan ajoa. Lopulta auto oli kuitenkin saatu pysäytettyä.

Vallen mukaan mies ei antautunut suosiolla.

– Ei hän nyt sovinnolla sieltä tullut. Hän pisti vastaan ja poliisi joutui hänet raudoittamaan.

Auton molemmat kyljet vaurioituivat tilanteen yhteydessä. Myös auton takasivuikkuna meni rikki. Fiat-merkkinen auto päätyi lopulta ojaan. Myös poliisiautot vaurioituivat tilanteessa, mutta henkilövahinkoja ei tullut.

Kuljettaja puhalsi alkometriin 2,35 promillea.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme