Mainos
Mainos

Kuvat: Nuorten espoolaisten joukko narahti huumebisneksestä – asunnosta löytyi rynnäkkökivääri

Tulli ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ovat saaneet esitutkinnan päätökseen törkeässä huumausainerikoskokonaisuudessa, jossa useiden espoolaisnuorten epäillään salakuljettaneen ja levittäneen huumausaineeksi luokiteltua lääkeainetta.

Alpratsolaami

Alpratsolaami on bentsodiatsepiineihin kuuluva rauhoittava lääkeaine, joka luokitellaan huumausaineluetteloon kuuluvaksi.

Alpratsolaamia käytetään muun muassa ahdistuneisuuden ja paniikkihäiriöiden hoitoon. Sitä pidetään voimakkaimmin riippuvuutta aiheuttavana bentsodiatsepiinina ja vaarallisena huumausaineena.

Salakuljetus- ja levitysorganisaatio paljastui, kun Tulli takavarikoi joulukuusta 2015 alkaen ulkomailta saapuneista postilähetyksistä lähes puhdasta alpratsolaami-huumausainetta noin 400 grammaa. 

Määrästä olisi saatu noin 80 000 käyttöannosta, joiden yhteenlaskettu arvo katukaupassa olisi ollut 280 000 euroa. Lisäksi Tulli pysäytti useita muuntohuumeiden salakuljetuseriä, joiden arvo olisi ollut katukaupassa noin 25 000 euroa.

Rikoskokonaisuudessa on epäiltynä useita espoolaisia 20-22-vuotiaita miehiä ja noin 22-vuotias nainen. Rikoskokonaisuutta on tutkittu törkeinä huumausainerikoksina, törkeänä ampuma-aserikoksena, huumausainerikoksina, salakuljetuksina ja kätkemisrikoksena. Useita epäiltyjä on ollut pidätettyinä tai vangittuina.

Vyyhdin päätekijäksi epäillään parikymppistä espoolaismiestä, jonka epäillään olleen huumetilausten toimeksiantaja. Miestä epäillään neljästä törkeästä huumausainerikoksesta, kätkemisrikoksesta ja kolmesta salakuljetuksesta liittyen lääkeaineiden hankkimiseen ulkomailta.

Lisäksi miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta, kun poliisi löysi miehen asunnosta kotietsinnän yhteydessä muun muassa Arsenal-merkkinen sotilaskiväärin ja Smith & Wesson 357 -revolverin sekä erilaisia huumausaineita ja huumaavia lääkkeitä. Miehen epäillään lisäksi hankkineen ja myyneen useita muita luvattomia ampuma-aseita. Mies on edelleen tutkintavankina.

Esitutkinta on kokonaisuudessaan valmistunut ja toimitettu syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastolle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme