Mainos
Mainos

KUVAT: Nyt lähti lapasesta – tällaista jälkeä poikajoukko töhri neljässä tunnissa

Sisä-Suomen poliisi epäilee jyväskyläläistä kolmikkoa jopa parinsadan kohteen töhrimisestä Jyväskylän Kuokkalassa. Pojat ovat iältään 15–16-vuotiaita.

Tageja eli yksinkertaisia graffitteja oli maalattu oviin ja ikkunoihin eilisiltana liki neljän tunnin ajan. Lisäksi töhryjä oli muun muassa sillankaiteissa ja raha-automaatissa.

Poliisi otti epäillyt kiinni läheltä tapahtumapaikkaa.

– Puhuttelut ovat parhaillaan käynnissä, joten vielä en osaa sanoa, mikä tekoihin on ollut motiivina. Yleensä graffitien tai tagien tekoon liittyy oman mielipiteen ilmoille tuonti tai itsensä mainostaminen, sanoo tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Teoista aiheutui mittavia vahinkoja.

– Tarkkaa summaa en osaa tässä vaiheessa sanoa, mutta vahingonkorvaukset pyörivät vähintään useissa tuhansissa, ellei kymmenissä tuhansissa euroissa, Välisaari kertoo.

Vahinkojen suuruuden takia poliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona, joten korvausten lisäksi nuorille saattaa rapsahtaa tuntuva rangaistus. Rikoslain mukaan törkeästä vahingonteosta saa vähintään neljän kuukauden ja enintään neljän vuoden vankeustuomion.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme