Mainos
Mainos

Kuvat: Oululaisella autiotilalla tehtiin karmiva löytö – "Siellä oli hevosia karsinoissa raatoina"

Autiolta hevostilalta on löydetty usean hevosen jäänteitä Oulussa. Poliisi selvittelee eläinten kohtaloa ja epäilee, että tapaukseen liittyisi rikos.

Jäänteet löysi autiotaloja harrastuksekseen kuvaava henkilö. Henkilö julkaisi paikalta videon Youtubessa, minkä jälkeen autiotilan lähistöllä asuva hevosharrastaja kävi ottamassa jäänteistä lisää kuvia tapauksen selvittelyä varten.

– Siellä oli hevosia karsinoissa raatoina ja kaappeja edessä. Jos niitä ei ole lopetettu asianmukaisesti, nälkäänhän ne ovat nääntyneet, nainen kuvailee lohdutonta näkyä.

– Niiden kohtalo kyllä mietityttää, että kuinka kauan ne ovat kärsineet.

Hevosten omistaja selvillä

Oulun poliisilaitos tutkii tapausta eläinsuojelurikoksena.

Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo, että poliisi on suorittanut autiotilalla tapahtumapaikkatutkintaa ja selvittänyt, että hevoset kuuluivat tilan omistajalle, joka on sittemmin muuttanut paikalta pois. Kuulusteluja ei ole kuitenkaan ehditty vielä järjestää.

Myöskään hevosten kuolinsyy ei ole vielä selvinnyt. Kiiskinen uskoo, että tapauksen esitutkinta valmistuu joskus tulevan syksyn aikana.

– En osaa antaa mitään tarkempaa aikataulua, kun tämä ei ole sellainen akuutti tapaus.

On mahdollista, että tapaus ei etene oikeuteen asti, sillä eläinsuojelurikoksen syyteoikeus vanhenee kahdessa vuodessa.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Oulu-lehti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme