Mainos
Mainos

KUVAT: Pohjois-Suomen metsistä löytyi kovaa huumetta punajuuripurkista

Tulli ja Lapin poliisilaitos ovat takavarikoineet yhteisessä esitutkinnassaan yhteensä 1,3 kiloa amfetamiinia Pohjois-Suomesta.

Huumeet salakuljetettiin Pohjois-Suomeen Ruotsista läntisen maarajan yli. Epäiltyjä otettiin kiinni Torniossa jo lokakuussa. Heidän hallustaan löytyi tuolloin 300 grammaa amfetamiinia.

Huumeita on löydetty lisäksi maastokätköistä Kemistä, Simosta ja Iistä. Huumeita oli laitettu esimerkiksi lasisiin punajuuri- ja suolakurkkupurkkeihin.

– Tämä on aika tyypillinen tapa, kun huumeita piilotetaan maastoon, sanoo tutkinnanjohtaja Alvi Heikka Tullin rikostorjunnasta.

Rikoskokonaisuutta on tutkittu törkeinä huumausainerikoksina ja useita epäiltyjä on ollut pidätettyinä tai vangittuina.

Takavarikoitujen huumausaineiden hinta katukaupassa olisi ollut Pohjois-Suomessa yli 50 000 euroa, ja niistä olisi saanut noin 10 000 käyttöannosta. Heikan mukaan amfetamiini oli 30-prosenttista, joten sitä olisi voinut jatkaa kahteen kiloon asti.

Esitutkinta on osittain valmistunut ja siirtyy syyteharkintaan Lapin syyttäjänvirastoon.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot