Mainos
Mainos

Kuvat: Sarjahukuttaja ei peitellyt kasvojaan hovioikeudessa – Seppänen vaatii tuomionsa kumoamista

Itä-Suomen hovioikeudessa alettiin torstaina puntaroida, onko sarjahukutusjutussa tuomitun Pekka Seppäsen läheisyydessä tapahtuneet kuolemat ja läheltä piti -tilanteet voinut aiheuttaa jokin muu kuin Seppänen. Samaan aikaan kun puolustus vaatii vaihtoehtoisten tapahtumankulkujen huomioimista alkoholinhuuruisissa tilanteissa, tahtoo syyttäjä Seppäselle tuomioita myös käräjillä kaatuneista syytteistä. 

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Seppäsen tammikuussa 14,5 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä sekä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta. 

Käräjätuomion mukaan mies hukutti toisen tapetuista kesämökkinsä matalaan rantaveteen Polvijärvellä. Toisessa tapauksessa mies hukkui veneen kaatumisen jälkeen. 

Puolustus: Liikaa aikaa, ristiriitoja ja humalaa 

Puolustuksen mukaan käräjäoikeus ei ole arvioinut riittävän huolellisesti sitä, voiko hukkumisille löytyä muita kuin Seppäsen aiheuttamia syitä.  

Puolustuksen mukaan tuomiossa ei ole huomioitu tapahtumista kulunutta aikaa, minkä lisäksi esimerkiksi todistelussa ja mökkipäiväkirjassa on mainittu erilaisia syitä tapahtumille. Lisäksi päihtynyt henkilö olisi puolustuksen mukaan voinut esimerkiksi kaatua rantaveteen ja hukkua itse tai hukuttamisen olisi voinut tehdä joku muu kuin Seppänen. 

– Kun kaikissa tilanteissa henkilöt ovat päihtyneitä kohtuullisen vahvasti ja liikkeellä vesillä tai vedessä, niin jääkö järkevää epäilyä rikoksesta? Seppästä puolustava Seppo Hytönen sanoo STT:lle puhelimitse. 

Oikeus ei voi tuomita ihmistä syylliseksi, jos syyllisyydestä jää varteenotettava epäily. 

– Riittävää ei siten ole se, että syytteessä kuvattu tapahtumainkulku ja syytetyn syyllisyys on todennäköisempi kuin jokin muu vaihtoehtoinen syytetyn syyttömyyteen viittaava tapahtumainkulku, puolustuksen valituskirjelmässä perustellaan. 

Syyttäjä: Vaarallisuus olisi syytä arvioida 

Syyttäjän mukaan Seppänen pitäisi myös tuomita kahdesta taposta ja tapon yrityksistä, jotka kaatuivat käräjillä. Lisäksi Seppäsen rangaistusta pitäisi koventaa hovissa 15 vuoteen, linjaa syyttäjä. 

Syyttäjän mukaan rangaistus pitäisi määrätä suoritettavaksi kokonaan. Ennen sitä pitäisi tehdä mielentilatutkimus ja lausunto siitä, onko Seppästä pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. 

– Olemme valittaneet ja vastanneet niin, että pääsisimme syytteiden alkuperäisiin tavoitteisiin, Seppo Tiittanen tiivistää puhelimitse syyttäjäpuolen vaateet. 

Juttua on tarkoitus istua Itä-Suomen hovioikeudessa syyskuun 21:nteen päivään saakka. 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme