Mainos
Mainos

Kuvat: Täältä poliisia päiväkausia pakoillut sarjahukuttaja löydettiin

Sarjahukutusjutussa tuomittu Pekka Seppänen jäi kiinni lauantaina aamupäivällä Joensuun Salpakankaankadulla.

Hänet tavoitettiin tuttavansa kuljettamasta autosta. Kiinniotto sujui rauhallisesti. 


Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Pekka Tapani Seppäsen yli 14 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta. Seppänen sai tuomiot myös kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta. 

Rikoskomisario Kari Juntusen mukaan Seppästä kuljettanutta tuttavaa voitaisiin epäillä rikoksentekijän suojelemisesta, mutta sellaista esitutkintaa ei ole vielä suunnitteilla.

– Hänelle ei välittömästi seuraa mitään. Häntä aiotaan kyllä kuulla, Juntunen sanoi.

Poliisi sai menneinä päivinä runsaasti vihjeitä Seppäsen liikkeistä ja tämän seurassa mahdollisesti liikkuneista ihmisistä.

– Vihjeiden ja havaintojen perusteella poliisi piti hyvin todennäköisenä, että Seppänen liikkuu Pohjois-Karjalassa. Vinkeistä suurin osa tuli sieltä, Juntunen kertoi.

Seppänen oli tuomion julistamisen aikaan vapaalla jalalla, koska hovioikeus määräsi noin vuosi sitten hänen vangitsemisensa kumottavaksi.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme