Mainos
Mainos

Kuvat: Valelääkärioikeudenkäynti alkoi – Esa Laiho viime minuuteilla saliin

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään valelääkärioikeudenkäynnin pääkäsittely.

Syyttäjän mukaan valelääkärinä kymmenen vuoden ajan toiminut Esa Laiho saapui oikeuteen vasta muutamia minuutteja ennen istunnon alkua.

Paikalla oli runsaasti mediaa, mutta Laiho ei suostunut vastaamaan toimittajien kysymyksiin.

Tammi-helmikuussa oikeudessa käsitellään Esa Laihon epäiltyjä väärennyksiä ja petoksia sekä epäiltyä liikalaskutusta.

Syyttäjän mukaan Laiho hankki Venäjältä jäljennökseksi nimitetyt paperit, joiden avulla hän sai Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta vuonna 2003 oikeuden harjoittaa lääkärin ammattia Suomessa toisen johdon ja valvonnan alaisena.

Törkeiden petosten ohella Laihoa syytetään muun muassa törkeästä väärennyksestä ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.  
Laiho myöntää, ettei hänellä ole lääketieteellistä tutkintoa Venäjältä ja tutkintotodistus on ollut väärä. Hän kuitenkin kieltää tiukasti väärentäneensä itse mitään ja kiistää syytteet.  

Alkukeväästä käsiteltyjen väärennysten, petosten ja liikalaskutusten lisäksi Laihoa syytetään muun muassa kahden potilaansa taposta ja neljän törkeästä pahoinpitelystä. Väitetyt uhrit olivat ikäihmisiä, joita Laiho hoiti Lahdessa tai Helsingissä vuosina 2004-2011.    

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme