Mainos
Mainos

Kymmenen Nokian Renkaiden työntekijää tuomittiin yrityssalaisuuksien loukkaamisrikoksista

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kymmenen Nokian Renkaiden entistä työntekijää yrityssalaisuuksien loukkaamisrikoksista.

Käräjäoikeus päätyi siihen, että jokainen vastaaja on syyllistynyt yrityssalaisuuden loukkaamisrikoksiin tai -rikokseen, mutta ei niin vakavasti kuin syyttäjä on väittänyt.

Tuomioita tuli yrityssalaisuuden väärinkäytöstä, yrityssalaisuuden rikkomisesta ja rikkomisen yrityksestä.

Nokian Renkailta viedyissä tiedostoissa oli muun muassa kumiseosten reseptejä, rakennekuvia tunnetuista rengasmalleista, testiohjelmatulosteita ja tietoja kehitettävistä tuotteista.

Tuomituista yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat siirtyneet Black Donuts Engineering -yhtiöön. Käräjäoikeus katsoi, että yhtiö hyötyi tuomituilta saamastaan aineistosta.

Työntekijöistä kahdeksan tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja loput sakkoihin. Rangaistusten pituudet vaihtelevat puolesta vuodesta puoleentoista vuoteen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot