Mainos
Mainos

Kymmeniä postilaatikkomurtoja – ihmisiltä viety tuhansia euroja väärennetyillä laskuilla

Postilaatikkomurroilla on saatettu viedä yli 150 000 euroa Pirkanmaalla, kertoo poliisi. Poliisi kertoo, että viranomaisille on ilmoitettu lokakuusta lähtien kymmeniä kirjepostivarkauksia.

Rikoksen kohteeksi joutuneita Postin kirjelaatikoita on lähes 40 kappaletta ja murrot ovat jatkuneet vielä tämän vuoden puolella. Poliisin mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että osa teoista on tehty varastetuilla postin avaimilla. Poliisi arvioi, että avaimia on myös kopioitu ja levitetty eteenpäin.

Laskuja varastettu

Poliisi kertoo, että kirjelaatikoista on varastettu muun muassa laskuja. Laskuista on muutettu saajan tilinumerotiedot ja sen jälkeen postit on jätetty vastaanottajille. väärennettyjen laskujen avulla tekijät ovat saaneet yksittäisissä tapauksissa tuhansien eurojen hyödyn, joissakin tapauksissa jopa kymmenien tuhansien.

Asianomaisia on tähän mennessä ilmennyt yli 50 ja rikoksista aiheutuneet vahingot nousevat pelkästään Pirkanmaalla noin 150 000 euroon.   

Sisä-Suomen poliisin esitutkinnoissa on otettu kiinni noin 15 rikoksesta epäiltyä. Heistä osa on vangittu. Tapaukset siirtynevät syyteharkintaan loppukevääseen mennessä.  

– Henkilöitä epäillään paitsi varkauksista ja viestintäsalaisuuden loukkauksista, myös törkeistä petoksista, petoksista, väärennyksistä sekä törkeistä rahanpesuista ja rahanpesuista. Osa rikoksien kautta epäiltyjen tileille päätyneestä rikoshyödystä on saatu takavarikoitua, arvioidaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi kehottaa käyttämään harkintaa, millaiseen postilaatikkoon postiaan jättää. Jos yritys saa laskun, jossa saajan tiedot ovat muuttuneet, poliisi kehottaa yrityksiä tarkistamaan muutoksen vielä maksun saajalta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme