Mainos
Mainos

Kymmenkuinen vauva kuoli nokkakolarissa – Poliisi: "Isä lähti ohittamaan väärässä paikassa, eikä pystynyt ennakoimaan"

Uudessakaarlepyyssä kymmenkuisen vauvan kuolemaan joulukuussa johtaneen liikenneonnettomuuden yksityiskohdat ovat poliisin mukaan pitkälti selvinneet.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ove Storvall Pohjanmaan poliisilaitokselta arvioi, että tapaus on näytön perusteella "melko selvä juttu". Useiden silminnäkijöiden lisäksi poliisi on päässyt nyt kuulustelemaan myös turma-autoa kuljettanutta lapsen isää, joka loukkaantui onnettomuudessa.

– Häntä on nyt kuulusteltu. Täytyy kuitenkin sanoa, ettei minulla ole vielä tiedossa kuulustelun tarkkaa sisältöä tai että onko siinä tuotu esitutkintaan mitään uutta – tuskinpa, mutta en osaa varmaksi sanoa, Storvall sanoo.

Onnettomuus sattui valtatie 8:lla Uudenkaarlepyyn kunnassa 11. joulukuuta, kun pohjoisesta kohti Vaasaa ajanut mies oli lähtenyt ohittamaan edessään kulkevaa autoa.

Ohituksen aikana mies törmäsi vastaan tulleeseen autoon, minkä jälkeen kolariautoihin törmäsi vielä vastaan tulleen auton takana ajanut kuljettaja.

– Isä lähti ohittamaan väärässä paikassa, eikä pystynyt ennakoimaan (vastaan tulevia autoja). Onnettomuuspaikalla on tiessä pieni kaarre ja nousu, joka oli muodostanut näköesteen, Storvall kertoo.

Turmapaikka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Monåntien risteyksestä etelään. Tiellä on onnettomuuspaikan kohdalla keltainen sulkuviiva. Storvallin mukaan sulkuviiva oli onnettomuuden aikaan näkyvissä, eikä esimerkiksi lumen peitossa.

Törmäyksessä kuoli miehen kymmenen kuukauden ikäinen lapsi, joka istui tapahtumahetkellä turvakaukalossa.

Auton takapenkillä lapsen kanssa matkustanut äiti, autoa kuljettanut isä sekä vastaan tulleen auton kuljettaja loukkaantuivat.

Poliisi epäilee isää törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapauksen poliisitutkinta on määrä saada valmiiksi tulevien kuukausien aikana, Storvall kertoo. Sen jälkeen tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Tällä hetkellä poliisi odottaa lausuntoa lapsen kuolemansyystä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme