Mainos
Mainos

Laajaa huumejuttua puidaan Espoossa

Yksi miehistä hankki huumeet Suomeen ja toinen huolehti kätkemisestä. Kolmannen tehtävänä oli hakea huume-erä kätköstä. Poliisi oli kuitekin ehtinyt tyhjentää kätkön tätä ennen.

Espoon käräjäoikeudessa alkoi tänään syksyllä paljastuneen metamfetamiinin kätkemisjutun käsittely valmisteluistunnolla. Syytettynä on kolme suomalaismiestä, joille vaaditaan pitkiä vankeustuomioita törkeistä huumausainerikoksista.

Poliisi takavarikoi lokakuussa suuren määrän huumeita Espoon Juvanmalmilla. Metsään oli kätketty yli 19 kiloa metamfetamiinia ja noin 900 grammaa kokaiinia.

Yksi syytetyistä on kyseisen erän maahantuoja, toinen syytetyistä taas oli siirtänyt aine-erän maastokätköihin.

Kolmas heistä on syyttäjän mukaan yrittänyt hankkia 5 kiloa metamfetamiina ja kilon kokaiinia kätköstä. Hänen tarkoituksenaan oli kuljettaa ja välittää ne Tampereelle. Hänelle oli luvattu 10 prosentin palkkio kuljettamastaan ja välittämästään määrästä.

Espoon kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtalan mukaan kunkin epäillyn kohdalla kyse on ollut suuresta huumausainemäärästä ja toiminnassa on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä.

Kyseisellä jutulla ei ole yhteyksiä poliisin viime kuussa paljastamaan amfetamiinivyyhteen, johon myös jääkiekkoilija Jere Karalahden törkeä huumausainerikosepäily liittyy.

- Se juttu on syyttäjällä syyteharkinnassa ja syytteen noston määräaika on tammikuun puolivälissä, rikoskomisario Ari Karvonen Espoon poliisista vahvistaa MTV:n uutisille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme