Mainos
Mainos

Laajasalon murha: Lapsuudenystävää ammuttiin päähän auton ikkunasta

23-vuotias mies on saanut murhasyytteen Helsingin Laajasalossa huhtikuussa tapahtuneesta murhasta. Syyttäjä Eija Velitskin mukaan 23-vuotias väijyi vuotta vanhempaa ystäväänsä ja ampui sitten tämän kylmäverisesti.

Teko tapahtui 23. huhtikuuta Köökarinpolulla. Syytteen mukaan mies odotti ystävänsä asunnon tuntumassa ainakin puoli tuntia. Lopulta ystävä tuli ulos ulkoiluttamaan koiraansa tyttöystävänsä kanssa.

23-vuotias oli rullannut Mercedes-autonsa ikkunan alas ja todennut ”Mitäs mursu”. Sen jälkeen hän oli ottanut Nagant-revolverin haarojensa välistä ja ampunut 25-vuotiasta kahden metrin etäisyydeltä päähän.

Mies kuoli heti.

23-vuotias saatiin kiinni takaa-ajon jälkeen Itäväylän ja Kehä ykkösen risteyksestä.


23-vuotias sai myös syytteen vahingonteosta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta, koska hän oli viikkoa aiemmin ampunut useita laukauksia uhrin autoon Laajasalossa.

Puolustus kiisti murhasyytteen.

– Tekoa ei ole tehty vakaasta harkiten, eikä se ole kokonaisuutena arvostellen törkeä, 23-vuotiaan avustaja Marko Virta totesi. Puolustus myönsi tapon.

Taustalla huumevelat 

Syyttäjä Velitski kertoi miesten tunteneen toisensa jo Kemijärven ala-asteelta. Keväällä 2013 heille oli syntynyt riitaa huumausainevelasta ja 25-vuotias oli uhkaillut ystäväänsä Bandidos-jengillä. Mitään näyttöä siitä, että Bandidos olisi sekaantunut juttuun, ei ole.

Syyttäjän mukaan huumevelan olemassaolosta ei ole tietoa. Molemmat oli aiemmin tuomittu subutex-kaupasta.

23-vuotias oli kuitenkin pelännyt ja hankkinut aseita. Reilua viikkoa ennen 23-vuotias oli ampunut 25-vuotiaan autoa. Tarkoituksena oli viestiä sitä, että hänet jätettäisiin rauhaa.

Ennen iltapäivällä tapahtunutta ampumista 23-vuotias oli nauttinut amfetamiinia ja alkoholia kotonaan Keinulaudantiella Kontulassa.

Puolustus ilmoitti 23-vuotiaan katuvan syvästi tekoaan.

– Teko oli järjetön, avustaja Virta totesi. 

– Ei ollut tarkoitus ampua päähän, puolustus sanoi.

– Tapahtumat etenivät huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alla pikaistuksissa. Hermot olivat menneet.

Syyttäjä vaatii 23-vuotiaalle elinkautista vankeusrangaistusta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme