Mainos
Mainos

Laajasalon murhasta syytetty: ”Sisälläni kamppaili kolme persoonaa”

58-vuotiaan naisen murhasta syytetty kertoo, että henkirikoksen aikana hänen sisällään kamppaili kolme erilaista mielipidettä.

Helsingin käräjäoikeudessa Laajasalon murhatapauksen käsittely on jatkunut syytetyn kuulemisella. Murhasta syytetty Jukka-Matti Romppainen, 28, kuvailee tapahtumia selkeästi, vakaalla äänellä.

Romppaisen mukaan uhrin kuolemaan johtanut tapahtumaketju sai alkunsa, kun nainen repi rappukäytävässä syytettyä takista. Syytetty ei osannut kertoa, oliko takista repimistä edeltänyt keskustelu.

– Olin sellaisessa mielentilassa, etten halunnut tai pystynyt keskustelemaan, murhasta syytetty Jukka-Matti Romppainen kertoo käräjäoikeudessa.

Syytetyn mukaan rappukäytävässä hänen näkökenttänsä sumeni ja mielen täytti valkoinen raivo. Hän pahoinpiteli naisen rappukäytävässä ja jätti hänet käytävälle makaamaan. Syytetty kävi viemässä koiransa asuntoon, jonka jälkeen hän kertoi hieman huolestuneensa, kun nainen makasi edelleen rappukäytävässä.

– Yritin nostaa häntä ylös ja laittaa hänet kävelemään kuten humalaista ohjaisi. Mutta hänen jalkansa eivät kantaneet, hän kaatui maahan kuin räsynukke, syytetty sanoo.

Jukka-Matti Romppaisen mukaan hän tiesi silloin olevansa pulassa. Hänelle ei tullut muuta mieleen, kuin siirtää uhri auton takapenkille.

”Olo kuin riivatulla”

Syytetyn mukaan hän on ollut masentunut yli kymmenen vuotta. Hän kertoo muun muassa olleensa hoidossa viime kesänä Laakson mielisairaalassa kuukauden ajan. Syytetty myös kertoo, kuinka on useita kertoja yrittänyt itsemurhaa. Hän oli ostanut rautakaupasta viime kesänä köyden, mutta piti sitä liian lyhyenä itsemurhan suorittamiseen.

Uhrin pahoinpitelyn jälkeen Jukka-Matti Romppainen kertoo ajaneensa Laajasalon öljysatamaan. Hän ei valikoinut erityisesti öljysatamaa kohteeksi, mutta tiesi kuitenkin, minne ajaisi. Öljysatamassa hän kertoi kolmen erilaisen mielipiteen puhuneen päänsä sisällä ja olo oli hänen mukaansa kuin riivatulla.

Yksi mielipiteistä oli vihan ja raivon henki, joka käski syytettyä tappamaan uhrin. Toinen pään sisällä puhuneista mielipiteistä yritti syytetyn mukaan rauhoitella ja lopettaa väkivallanteon. Syytetty kertoi, että kolmas mielipide epäili tilanteen todellisuutta. Syytetyn mukaan kolmas mielipide kertoi, että köyttä tulisi testata naisella ensin, ennen kuin hän tekisi itsemurhan.

Jukka-Matti Romppainen kertoi, että pään sisäiset äänet muuttuivat yllyttäviksi ja äänet epäilivät, uskaltaako Romppainen tappaa naista. Syytetty veti köyden tiukasti naisen kaulan ympärille ja tilannetta pelästyneenä hän juoksi takaisin autolle. Syytetyn mukaan hän ajoi Jollakseen ja pohti, mitä tekisi.

Ei halunnut järkyttää

Jukka-Matti Romppainen kertoi käräjäoikeudessa, että hän tiesi, ettei voinut jättää naista öljysatamaan. Hän ei halunnut kenenkään järkyttyvän, löytäessään naisen ruumiin rannasta. Syytetty palasi öljysatamaan ja pohti, että nainen olisi parasta viedä mereen.

Syyttäjän mukaan nainen oli vielä mereen vietäessä hengissä, mutta Jukka-Matti Romppainen kertoi naisen olleen jo rannassa elottoman näköinen ja kasvoiltaan sinertävä. Syytetty siirsi naisen veteen, niin syvälle etteivät syytetyn jalat osuneet pohjaan. Hänen tarkoituksenaan oli siirtää ruumis tarpeeksi kauan rannasta, mutta siten, että se löydettäisiin. Syytetty oli myös pitkään vedessä ja pohti itsemurhaa.

Syyttäjä pitää henkirikosta vakaasti harkittuna, sillä se kesti yhteensä vähintään kaksi tuntia. Syyttäjä vaatii Jukka-Matti Romppaiselle murhasta elinkautista vankeusrangaistusta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme