Mainos
Mainos

Laajasalon perhemurhaaja haluaisi teot tekemättömiksi

Vaimonsa ja pienten tyttäriensä murhista syytetty helsinkiläinen Henrik Johannes Arra on asianajajansa Heikki Lampelan mukaan hyvin järkyttynyt tapahtuneesta. Järkyttävät väkivallanteot tapahtuivat perheen kotona Laajasalossa tammikuussa.

– Hän toivoo, että tätä ei olisi tapahtunut. Hän toivoo kovasti sitä, asianajaja Lampela sanoi.

Mies myönsi tänään oikeuskäsittelyssä syyllistyneensä murhiin raa’alla ja julmalla tavalla, mutta kiisti toimineensa vakaasti harkiten.

– Nämä teot ovat tapahtuneet ennalta suunnittelematta, Lampela sanoi.

Puolustus pyytää mielentilaan pääsyä

Lampela ei ota tässä vaiheessa kantaa tekojen motiiviin, sillä puolustus aikoo pyytää oikeudelta pääsyä mielentilatutkimukseen.

Lampela sanoi käsittelyn alussa, että miehen perheeseensä kohdistamat ajatukset olivat olleet välillä suojaavia ja välillä hyökkääviä.

Yleisesti Lampela suostuu pohtimaan sitä, mikä saa ihmisen surmaamaan perheensä.

– Pääsääntöisesti ihmiset ajautuvat sellaiseen umpikujaan ja kokevat, ettei muuta ratkaisua enää ole.

Lampelan mukaan myös asianajajan työ on raskasta tämänkaltaisissa jutuissa.

– Mutta tällaisissa tapauksissa, kun päämies myöntää sen, mitä hän on tehnyt, eikä ala vähätellä tekoa, on mielekkäänpää olla avustamassa, Lampela sanoo.

Suomessa on tapahtunut vuoden sisään seitsemän perhesurmaa, joista viimeisin tapahtui perjantaina Helsingin ydinkeskustassa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme