Mainos
Mainos

Laajasalon pyjamamurha: Mysteeri aukeamassa poliisille

Poliisi on edistynyt Helsingin Laajasalosta löytyneeseen ruumiiseen liittyvässä tutkinnassa.

Tuntemattoman naisen ruumis löytyi Laajasalon vanhasta öljysatamasta sunnuntaina. Poliisi pyysi yleisöltä apua keski-ikäisen naisen henkilöllisyyden selvittämiseksi, mutta sai naisen nimen selville kuitenkin omassa tutkinnassaan.

– Tässä vaiheessa olemme melko pitkälti onnistuneet selvittämään henkilön taustat. Henkilöllisyyden selviäminen oli ensiarvoisen tärkeää, sillä on tehokkaan tutkinnan este, jos ei tiedetä, kenen henkirikosta tutkitaan, sanoo rikosylikomisario Juha Rautaheimo Helsingin poliisilaitokselta.

Rautaheimo ei halua tässä vaiheessa kertoa naisen taustoista tai muistakaan yksityiskohdista tutkinnallisten syiden takia. Poliisi esimerkiksi tietää melko tarkkaan murhan tekotavan ja missä se on mahdollisesti tapahtunut.

Poliisilla on myös melko vankka käsitys siitä, miksi surmatulla naisella oli jalassaan pyjamanhousut.

– Tähän liittyvää spekulointia on paljon ja tämä pyjamanaisen mysteeri tuntuu kiinnostavan kaikkia. Poliisilla on kuitenkin tiedossa selkeä selitys asiaan, Rautaheimo sanoo.

Ei vielä punaista lankaa

Poliisi tekee tällä hetkellä tutkimuksia laajalla rintamalla ja odottaa teknisen tutkinnan tuloksia ja muiden tutkimusten valmistumista.

– Tässä ei ole yhtä punaista lankaa seurattavana. Tällä hetkellä ei ole yhtään niin vahvaa epäilyä, että juoksisimme jonkun henkilön perässä. Se tilanne tosin saattaa olla esillä koska tahansa, Rautaheimo arvioi.

Rautaheimo ei halua tarkkaan kertoa, miksi tapausta tutkitaan murhana, eikä tappona. Pääsääntöisesti murhan tunnusmerkit saattavat täyttyä silloin, jos teko on suunniteltu ennakolta tai jos se on erityisen raaka.

– Tässä on sellaisia tunnusmerkistöön liittyviä seikkoja, jotka antavat aihetta tutkia tätä rikoksista raskaimpana. Tarkemmin en halua asiaa avata, Rautaheimo muotoilee.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme