Mainos
Mainos

Laajassa metamfetamiinijutussa tuomittiin 11: Huumerahoja piiloteltiin Hello Kitty -lelussa

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 11 henkeä niin sanotussa metamfetamiinijutussa. Juttu on osa laajempaa kokonaisuutta, johon liittyy myös heroiini- ja amfetamiinihaarat.

Osa tuomituista on syytettynä useammissa kuin yhdessä haarassa.

Tuomion ytimessä metamfetamiinijutussa on yhden syytetyn kahdessa erässä hankkima puolitoista kiloa metamfetamiinia. Huumeita varten varattuja rahoja oli piiloteltu muun muassa toisen tuomitun Hello Kitty -pehmolelussa. Tuomioita jaettiin myös pienemmistä määristä eri huumausaineita.

Raskaimman tuomion jutussa sai Mikko Henrik Volodja Rinkinen, 46, kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, kahdesta perusmuotoisesta huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Ehdonalaisessa vapaudessa ollut Rinkinen tuomittiin 11 kuukauden ja 19 päivän jäännösrangaistuksesta ja nyt syyksi luetuista rikoksista yhteensä kuuden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Ehdonalaisessa ollut Sami Ilmari Pajala, 40, tuomittiin puolestaan jäännösrangaistus mukaan lukien yhteensä 5 vuodeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Muut metamfetamiinijutussa tuomitut saivat lievempiä rangaistuksia muun muassa eriasteisista huumausainerikoksista. Yksi joukosta tosin tuomittiin ainoastaan törkeästä rahanpesusta ja toinen pelkästään avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme