Mainos
Mainos

Lääkesurmista tuomittu hakee valituslupaa

Hovioikeus on jo langettanut Antti Olavi Taskiselle elinkautisen tuomion kahdesta henkirikoksesta. Oikeus katsoi, että Taskinen murhasi rekisteröidyn puolisonsa lääkkeillä ja alkoholilla vuonna 2005.

Kahdesta lääkesurmasta tuomittu helsinkiläismies pyytää korkeinta oikeutta kumoamaan elinkautisen tuomionsa. Hän on hakenut valituslupaa Kouvolan hovioikeuden maaliskuiseen päätökseen.

Syyttäjä ja asianomistajat tyytyivät hovioikeuden ratkaisuun.

Hovioikeus langetti Antti Olavi Taskiselle elinkautisen tuomion kahdesta henkirikoksesta. Oikeus katsoi näytetyksi, että hän murhasi lääkkeillä ja alkoholilla rekisteröidyn puolisonsa Heinolassa vuoden 2005 lopulla. Samantyyppinen sekakäyttötarjoilu liittyi miesystävän tappoon Tampereella vuonna 1997.

Hovioikeus hylkäsi törkeätä kuolemantuottamusta koskeneen syytteen, jonka Heinolan käräjäoikeus oli hyväksynyt ja lukenut osaksi elinkautista vankeustuomiota.

Tuomiolla on merkittäviä taloudellisia seuraamuksia. Jos Taskisen katsotaan tahallisesti surmanneen yritysjohtajapuolisonsa, hän menettää oikeuden tämän miljoonaperintöön.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme