Mainos
Mainos

Lähde: Epäillystä myrkkyhoitajasta varoitettu viranomaisia

MTV:n uutisten tietojen mukaan terveydenhuollon valvontaviranomaisia on varoitettu Helsingin myrkkyhoitajaksi epäillystä naisesta.

Muun muassa huumausaine- ja omaisuusrikoksista vuonna 2005 tuomittu 58-vuotias hoitaja on työskennellyt lähes näihin päiviin saakka hoitajana sekä yksityisellä että kunnallisella puolella. Kesällä hän vastaa syytteeseen potilaansa murhan yrityksestä.

Hoitajan entinen työnantaja kertoo tehneensä hoitajanaista koskevista epäselvyyksistä selonteon silloiselle terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle. Virasto on nykyisin osa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviraa.

Työnantaja varoitti myös helsinkiläisiä työnantajia, jotka voisivat ottaa naisen töihin. Hänen mukaansa naisen toiminta olisi voitu pysäyttää jo vuosia sitten.

Ex-työnantaja kertoo, että sekä työntekijöiltä että potilailta hävisi isojakin summia rahaa hoitajan ollessa työvuorossa.

- Hän oli jatkuvasti poliisin kuulusteltavana. Useassa jutussa näyttö ei riittänyt syytteeseen, nimettömänä esiintyvä työnantaja kertoo.

Valviran johtaja Tarja Holin mukaan naiset taustat ovat tulleet heidän tietoonsa vasta nyt julkisuuden kautta.

Poliisi tutkii 58-vuotiaan naisen osuutta myös muihin potilaidensa outoihin kuolemiin. Kahden vanhuksen ruumiit on kaivettu haudoista oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia varten.

- Tämä on poikkeuksellinen tapaus siinä mielessä, ettei terveydenhuollon valvontaviranomaisilla ole ollut tietoa asiasta, Holi sanoo.

Holin mukaan tavallisimmin asiaan puututaan, kun näyttöä epäselvyyksistä on riittävästi.

- Oikeuden tuomio on tietysti sellainen.

Helsingin käräjäoikeus on antanut kaksi tuomiota, joissa nainen on ollut vastaajana. Molemmat tuomiot ovat lainvoimaisia.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 23.4.2009)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme