Mainos
Mainos

Lahden yöllisestä mielenilmauksesta käynnistetty rikostutkinta: Ku Klux Klan -asuista miestä etsitään

Mielenosoittajat heittivät viime yönä Lahden Hennalan varuskuntaan turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia ilotulitteilla, kivillä ja olutpulloilla. Yksi mielenosoittajista oli pukeutunut valkoiseen huppuun, joka tiedetään yhdysvaltalaisen rasistisen Ku Klux Klan -äärijärjestön symboliksi. 

– Tällaiseen asuun pukeutunut mies on ollut tapahtumapaikalla, mutta hän ei tämän hetkisen tiedon mukaan tehnyt aktiivisesti väkivaltaa. Miehen tarkempaa roolia selvitellään. Osa mielenosoittajista oli aktiivisempia kuin toiset ja heidän rooliaan myös selvitellään muun muassa kuvamateriaalin perusteella, kertoo komisario Pekka Kokkonen Hämeen poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan tarkemmat rikosnimikkeet selviävät tutkinnan edetessä. 

– Teemme nyt tiivistä yhteistyötä syyttäjän kanssa. Suhtaudumme aina äärimmäisen vakavasti, kun ihmisten perusoikeuksia loukataan ja puutumme näihin ylilyönteihin.

Kokkonen korostaa, että turvapaikanhakijat eivät ole näkyneet piikkinä rikostilastoissa.

– Ymmärrän, että tilanne huolestuttaa monia. Lahdessa tilanne on uusi, sillä vastaanottokeskusta ei ole ollut näin lähellä kaupunkia ja tämä herättää varmasti monissa pelkoa ja kysymyksiä. Turvapaikanhakijat eivät ole kuitenkaan näkyneet piikkinä rikostilastoissa vastaanottokeskusten lähellä, enemmänkin ne ovat näitä kantasuomalaisia. Tärkeintä onkin hälventää epätietoisuutta, komisario Pekka Kokkonen sanoo.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot