Mainos

Läheiset veivät kuolemansairaan lääkkeitä - levitetty fentanyyli osana myrkytyskuolemia

Keski-Suomen poliisi on selvittänyt, mistä oli peräisin kahdessa nuoressa miehessä myrkytyskuoleman yhteydessä tavattu fentanyyli.

Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että miesten käyttämä fentanyyli oli peräisin Äänekoskella asuneen kuolemansairaan potilaan lääkkeistä. Fentanyyli oli päätynyt potilaan läheisten kautta levitykseen sekä potilaan vielä eläessä että hänen kuolemansa jälkeen.

Poliisi pidätti törkeään huumausainerikokseen epäiltynä seitsemän henkilöä, joiden osuutta fentanyylilaastareiden välittämiseen selvitettiin.

Viisi heistä vapautettiin kuulustelujen valmistuttua, mutta kaksi vangittiin 24. syyskuuta todennäköisin syin törkeään huumausainerikokseen epäiltynä. Sittemmin myös heidät on vapautettu. Asia siirtyy fentanyylilaastareiden levittämisen ja väärinkäytön osalta syyteharkintaan lähiviikkoina.

Ääneseudulla kesällä 2009 ja jyvässeudulla keväällä 2010 kuolleiden nuorten miesten myrkytyskuolema ei aiheutunut yksinomaan fentanyylistä, mutta alkoholin ja lääkeaineiden tiedetään lisäävän fentanyylin aiheuttamaa hengityslamaa. Vaikuttaa ilmeiseltä, että miehet olivat väärinkäyttäneet fentanyyliä tietoisina riskeistä.

Äänekosken fentaanyylin lähde selvittämättä

Poliisi selvitti samassa yhteydessa myös Äänekoskella vuonna 2008 tapahtunutta fentanyylimyrkytystä. 27-vuotias ääneseudulta kotoisin ollut mies menehtyi fentanyylimyrkytykseen tuttavansa asunnossa.

Tutkimuksissa ei ole kyetty selvittämään, mistä fentanyyli oli lähtöisin.

Neljä henkilöä on ollut pidätettynä epäiltyinä huumausaineikoksiin ja kuolemantuottamukseen. Vaikuttaa ilmeiseltä, että käyttäjällä ei tässä tapauksessa ole ollut tietoa laastareihin liittyvästä suuresta kuolemanriskistä.

Nyt tutkituissa tapauksissa on väärinkäytetty kauppanimillä Durogesic ja Fentanyl Hexal myytäviä laastareita, joita on tavattu katukaupassa myös muualla Suomessa.

Asiantuntijan mukaan yhdessä laastarissa voi väärin käytettynä olla 8-16 tappavaa annosta.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot