Mainos
Mainos

Lähes kaikki syytteet hylätty Bandidosin amfetamiiniöljyjutussa

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt lähes kaikki syytteet niin sanotussa amfetamiiniöljy-jutussa.

Yhteensä 13 henkilöä syytettiin eri rikoksista koskien öljymuotoisen amfetamiinin hankkimista maahan ja levittämistä edelleen vuosina 2012–2015.

Syyttäjä oli vaatinut pitkiä tuomioita Bandidos-moottoripyöräkerhon jäsenten pyörittämässä kansainvälisessä huumejutussa.

Huumerikosten lisäksi jäseniä epäiltiin muun muassa ampuma-aserikoksista, dopingrikoksista, pahoinpitelyistä sekä kiristyksestä.

Valtaosa huumerikos- ja muista rikossyytteistä hylättiin. Myös syytteet järjestytyneen rikollisryhmän toimintaan kuulumisesta hylättiin.

Todistajana toimineen entisen jengiläisen kertomusta pidettiin uskottavana, mutta koska tällä oli käynnissä asiaan liittyvä oikeudenkäynti Saksassa, ei todistusarvoa pidetty riittävän suurena. Myös kertomusta tukevaa aineistoa oli syyttäjällä paljon.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot