Mainos
Mainos

Lähes kuusikymppinen nainen tuomittiin 14-vuotiaan pojan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut lähes kuusikymppisen naisen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden julkisen selosteen mukaan rikoksen uhriksi joutunut poika oli tekoaikaan 14-vuotias. Nainen oli tekoaikaan 57-vuotias. Teko tapahtui Pirkanmaalla naisen asunnolla viime vuoden tammikuussa.

Käräjäoikeuden mukaan nainen oli sukupuoliyhteydessä pojan kanssa. Nainen kiisti syytteen ja sanoi tarjonneensa pojalle vain ruokaa asunnollaan.

Oikeus kuuli pojan ja naisen lisäksi yhtä todistajaa. Poika ei olisi halunnut, että asiasta ilmoitetaan poliisille eikä hän olisi itse halunnut vaatia naiselle rangaistusta tai korvauksia. Asia tuli kuitenkin sattumalta aikuisen ihmisen tietoon, joka teki ilmoituksen poliisille.

Oikeus tuomitsi naisen puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan rikoksen uhrille 4 000 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä.

Tuomio annettiin jo elokuussa, mutta oikeus toimitti asiasta tänään julkisen selosteen medialle. Nainen on ilmoittanut olevansa tyytymätön tuomioon, joten se ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme