Mainos
Mainos

Lähihoitaja raiskasi vanhuksia – Valvira selvittää valvonnan

Valvira selvittää seksuaalirikoksista tuomitun lähihoitajan tapausta yhdessä aluehallintoviraston kanssa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan lähihoitajan yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen muun muassa 27 raiskauksesta. Uhrit olivat 74-100-vuotiaita laitoshoidossa olevia vanhuksia, joiden hoitajana mies toimi.  Vanhukset olivat muistisairaita ja osa heistä hyvin voimakkaasti liikuntarajoitteisia.

Mies vangittiin maaliskuussa. Kesäkuussa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyi selvittämään, toimiko seksuaalirikoksista tuomitun lähihoitajan työpaikalla asianmukainen organisaatiovalvonta. Valvira on eilen lähihoitajasta tiedon saatuaan ottanut vireille hänen ammatinharjoittamistaan koskevan valvonta-asian.

Aluehallintoviraston ja Valviran tietoon asia ei ole tullut ennen kuin lähihoitaja oli ollut vangittuna kolme kuukautta. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot