Mainos
Mainos

Poliisi on aloittanut esitutkinnan lahtelaisapteekista

Hämeen poliisi on aloittanut esitutkinnan Lahden Renkomäen apteekin toimista. Tutkintailmoitus on kirjattu epäillyistä lääkerikoksesta ja väärennyksestä. 

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea pyysi poliisia selvittämään lokakuun lopussa, onko apteekin toiminnassa syytä epäillä rikoksen mahdollisuutta. 

Poliisin mukaan apteekin toiminnassa on ollut epäselvyyksiä muun muassa lääkkeiden toimittamisessa asiakkaille ja lääkelain vastaisessa lääkevaihdossa. Lisäksi epäillään, että lääketoimitustietoja olisi väärennetty. 

Fimea on torstaisen uutisoinnin jälkeen saanut lukuisia yhteydenottoja asiakkailta.  

– On vahvistunut, että apteekista on mennyt vääriä toimituksia asiakkaille, kertoo Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemi. 

Fimea ei halua eritellä tarkemmin, millaisista toimituksista on kyse. 

Fimean torstaina kertomien aiempien tietojen mukaan ainakin yksi asiakas olisi saanut eri antibioottia kuin lääkäri oli määrännyt ja toinen asiakas väärän vahvuista lääkettä. Lisäksi epäillään, että lääkkeitä on voitu jakaa väärässä muodossa. 

Tutkinta alkutekijöissään 

Rikostarkastaja Kimmo Kajosmaa Hämeen poliisista kertoo, että tässä vaiheessa on vielä mahdotonta sanoa, kuinka moni asiakas on saanut ehkä virheellistä lääkettä. 

– Sellaista ei tähän mennessä ole tullut ilmi, että asiakkaille olisi aiheutunut terveydellisiä vaaratilanteita. 

Poliisi ei ole vielä kuulustellut apteekkaria asiasta. Kajosmaan mukaan aikataulu selvinnee ensi viikon aikana. 

Fimea on kehottanut asiakkaita varmistamaan, että Renkomäen apteekista saatu lääke vastaa lääkärin määräystä. Mikäli asiakkaalla on saamatta jo maksettuja lääkkeitä kyseisestä apteekista, lääkkeet saa korvattuna toisesta apteekista. Kela ohjeistaa apteekkeja asiasta. 

Fimea on myös aloittanut menettelyn apteekkiluvan peruuttamiseksi. Apteekkarilla on oikeus antaa vastine asiaan viikon sisällä, jonka jälkeen tehdään päätös mahdollisesta luvan peruuttamisesta.  

Fimean tietojen mukaan Renkomäen apteekki on kiinni perjantaina ja lauantaina.   


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot