Mainos
Mainos

Laihon resepteillä saa vielä lääkkeitä

Terveysalan valvontaviranomainen Valvira on pyytänyt pääkaupunkiseudun apteekeilta selvityksen Esa Laihon määräämistä lääkkeistä. Selvityksessä halutaan tietoa etenkin keskushermostoon vaikuttavista lääkkeistä.

Valelääkäriksi epäillyn Laihon kirjoittamilla resepteillä voi kuitenkin vielä toistaiseksi saada apteekeista lääkkeitä perussairauksiin.

– Lääkkeiden toimittamatta jättäminen olisi vaarallisempaa kuin se, että esimerkiksi verenpaineesta ja diabeteksesta kärsivät jäisivät ilman lääkkeitä, kertoo ryhmäjohtaja, lääkintöneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta.

Pennasen mukaan apteekkien toivotaan olevan yhteydessä asiakkaan hoitopaikkaan, jos reseptistä käy ilmi jotain epäilyttävää.

49-vuotias Laiho on kertonut valmistuneensa lääkäriksi pietarilaisesta yliopistosta vuonna 1994, mutta yliopiston mukaan väite ei pidä paikkaansa.

Esa Laihon vangitsemista käsitellään oikeudessa huomenna. Poliisin mukaan mies on kertonut kuulustelussa olevansa lääkäri.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme